In het artikel van deze week gaan we dieper in op het tabblad 'Zoekwoorden' in de nieuwe AdWords-interface.

Op het tabblad 'Zoekwoorden' worden de zoekwoorden in uw account weergegeven. Net als in de vorige AdWords-interface kunt u op het tabblad 'Zoekwoorden' in uw account zoekwoorden toevoegen, bewerken en nieuwe zoekwoorden maken. Maar in de nieuwe interface wordt een volgende stap gezet in het beheer van zoekwoorden met een functie die 'Overzichtstabbladen' wordt genoemd. Op elk niveau van uw account is een tabblad 'Zoekwoorden' beschikbaar, waarop u in één lijst de zoekwoorden voor een hele campagne of zelfs alle campagnes kunt weergeven. Dit is handig bij taken als het identificeren van de best presterende zoekwoorden in uw account.

Vanuit elk willekeurig tabblad 'Zoekwoorden' kunt u rechtstreeks wijzigingen in uw zoekwoorden aanbrengen. U kunt bijvoorbeeld het zoektype van een zoekwoord wijzigen door op het zoekwoord te klikken en vervolgens in de vervolgkeuzelijst het gewenste zoektype te selecteren.









Daarnaast kunt u zoekwoorden onderbreken en hervatten, uw bod wijzigen of via een willekeurig tabblad 'Zoekwoorden' in uw account een zoekwoord wijzigen. Als u tegelijk meerdere zoekwoorden wilt wijzigen, gebruikt u bulksgewijs bewerken. Selecteer de zoekwoorden die u wilt wijzigen en klik vervolgens boven in de tabel op de knop 'Bewerken'.

Een handige functie van bulksgewijs bewerken is de knop 'Omlaag kopiëren' waarmee u biedingen voor een aantal zoekwoorden kunt wijzigen. Als u bijvoorbeeld uw biedingen voor meerdere zoekwoorden tegelijk wilt wijzigen in plaats van deze biedingen handmatig voor elk afzonderlijk zoekwoord in te voeren, kunt u naast het bod dat u aan het wijzigen bent op de knop 'Omlaag kopiëren' klikken. Uw bod wordt vervolgens naar alle geselecteerde zoekwoorden gekopiëerd. U kunt ook wijzigingen in de zoekwoordstatus of bestemmings-URL's omlaag kopiëren.






Veel van de functies die we de afgelopen weken hebben besproken, zijn terug te vinden op het tabblad 'Zoekwoorden'. Vergeet de sneltoetsen niet die tot uw beschikking staan als u snel uw zoekwoorden wilt bewerken. U kunt ook aanpasbare kolommen gebruiken om een datum te bekijken waarin u specifiek geïnteresseerd bent. En uiteraard kunt u uw zoekwoorden filteren, wat heel goed van pas kan komen wanneer u alle zoekwoorden in uw account bekijkt.

Een andere functie op het tabblad 'Zoekwoorden' die u kunt uitproberen is segmentatie. Door op knop 'Filter en weergaven' te klikken en vervolgens de optie 'Segmenteren op zoektype voor zoekopdrachten' te selecteren, kunt u de prestaties van uw zoekwoorden bekijken, opgesplitst naar de zoektypen breed zoeken, zoeken op woordgroep en exact zoeken.

Rapport voor zoekopdrachten gebruiken
In het rapport voor zoekopdrachten worden de prestatiestatistieken voor de zoektermen weergegeven die uw advertenties hebben gegenereerd. U kunt het rapport bekijken door de gewenste zoekwoorden te selecteren en achtereenvolgens op 'Zoektermen weergeven' en 'Geselecteerd' te klikken. Er wordt een lijst met zoektermen weergegeven die uw advertenties voor de opgegeven zoekwoorden hebben gegenereerd, naast statistieken zoals CTR en conversiepercentage.

Vervolgens kunt u rechtstreeks vanuit het rapport wijzigingen in uw account aanbrengen. Als u bijvoorbeeld een zoekterm ziet die u geschikt lijkt, kunt u die aan uw campagne toevoegen. Selecteer de term en klik op 'Toevoegen als zoekwoord'. Tevens heeft u de mogelijkheid om een specifiek bod en het zoektype voor het zoekwoord in te stellen.

Als u een zoekterm ziet die u niet geschikt vindt voor uw campagnes, kunt u die als uitsluitingszoekwoord toevoegen. Wacht eerst op gegevens voordat u uitsluitingszoekwoorden toevoegt. Als u een zoekwoord te snel uitsluit, zou u eventueel relevant verkeer kunnen mislopen. Ook zou u eerst een lager bod of meer getargete advertentieteksten kunnen gebruiken voordat u het zoekwoord volledig uitsluit.

Wanneer u dit rapport gebruikt, kunt u in de verleiding komen om zoekwoorden die slechts één of twee klikken hebben gegenereerd, aan te passen. Maar als u het maximum uit het rapport voor zoekopdrachten wilt halen, kunt u zich het beste richten op de zoekwoorden die de meeste vertoningen en klikken hebben gegenereerd. Daar leveren de wijzigingen die u doorvoert het meest op.